Туристам оплатять екстрену евакуацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туристам оплатять екстрену евакуацію

Світ
792
Нацкомфінпослуг ініціює посилення захисту туристів.
Регулятор запропонував в статті 15 закону «Про туризм» збільшити розмір фінансової гарантії туроператора і прив’язати її до обсягів продажів туристичних послуг.
«Розмір фінансового забезпечення повинен становити 10% від запланованого туроператором річного обсягу продажів туристичних продуктів, але не менше 150 тис. євро за офіційним обмінним курсом Нацбанку станом на останній день місяця, що передує одержанню фінансового забезпечення», – йдеться в законопроекті.
Зараз фінансове забезпечення має бути не менше 20 тис. євро. «Очевидно, що заявлена ​​сума мізерно мала і не покриває навіть малої частини ризиків, які можуть виникнути під час банкрутства туроператора», – пояснює ініціативу член Нацкомфінпослуг Олександр Залєтов.
Розмір мінімального страхового покриття медичних витрат виїжджаючих за кордон незалежно від країни перебування складе 30 тис. євро, а за договором страхування від нещасного випадку – не менше 10% від цієї суми. Зараз в законі не прописано мінімальне страхове покриття медвитрат, тому страховики виконують вимоги візових центрів.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас