Австралійський стільниковий оператор запустив найшвидшу 4G мережу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралійський стільниковий оператор запустив найшвидшу 4G мережу

Світ
1682
В Австралії стільниковий оператор Telstra запустив найшвидшу 4G мережу. Максимальна швидкість скачування — 1 Гбіт/с. Вона в рази швидша від існуючих 4G-аналогів. HD-фільм буде зкачаний за три хвилини, а годинне телешоу SD-якості за 16 секунд, пише Digital Trends.
Як зазвичай буває з такими оновленнями, не кожен власник бездротового модему зможе скористатися можливостями нової мережі. Для цього потрібна наявність модему Netgear Nighthawk M1 gigabit LTE. Щоб кожен смартфон почав підтримувати гігабітний 4G-інтернет, потрібен час, кажуть у стільниковому операторі — виробники телефонів повинні оснастити нові моделі підтримкою потрібних стандартів.
Поява такої мережі має порадувати любителів VR, 4K і 360° відео. Для подібних форматів потрібно сильне збільшення пропускної здатності каналів. Netflix пояснює, що для 4K потрібно мінімум 15 Мбіт/с, для звичайної SD з лишком вистачить і 5 Мбіт/с. Якщо порівнювати відео середньої якості і 360° відео, то для останнього необхідна пропускна здатність в 6 разів більша, ніж для першого.
Збільшується кількість пристроїв з виходом в інтернет, розваги і робота вимагають більшої кількості даних. Стільникові оператори по всьому світу задумалися про збільшення швидкості. На CES 2017 AT&T заявила, що буде забезпечувати 1 Гбіт/с за рахунок збільшення числа антен і оптимізації передачі даних. T-mobile також розповіла, що запустить гігабітні мережі в різних містах.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас