Число китайських патентів у галузі ШІ зросло на 190% за 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число китайських патентів у галузі ШІ зросло на 190% за 5 років

Технології&Авто
699
За підрахунками японської компанії Astamuse, кількість патентів у галузі штучного інтелекту в Китаї за останні п’ять років склала 8410, що на 190% більше, ніж за попередній період. Та лідером за кількістю патентів все ще залишаються США.
Згідно з результатами дослідження, результати якого наводить Nikkei Asian Review, Китай став світовим лідером у зростанні кількості патентів у сфері ШІ за останні п’ять років. У США число патентів за цей час склало 15 317 — більше, ніж в будь-якій іншій країні, проте зростання цього показника порівняно з попереднім періодом становило лише 26%.
В Японії кількість патентів, навпаки, знизилася на 3%. За останні п’ять років жителі країни подали 2071 заявку на оформлення патентів у галузі штучного інтелекту.
Раніше експерти Національного інституту розвитку науки і техніки Японії також вивчили наукові роботи у галузі штучного інтелекту за останні три роки і дійшли висновку, що вчені із США і Китаю активно взаємодіють один з одним у цій сфері. Так, приблизно 80% всіх спільних досліджень ШІ в Америці проводиться за участю китайських колег.
Американські чиновники вже висловили свої побоювання з приводу дослідницької діяльності Китаю в сфері ІІ. В ході публічних слухань, проведених сенатором Тедом Крузом у грудні 2016 року, експерти галузі зробили висновок, що єдиним способом не дати США поступитися лідерством у цій галузі Китаю та Індії може стати різке збільшення інвестицій.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас