Європарламент схвалив безвіз для Грузії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент схвалив безвіз для Грузії

Казна та Політика
3644
Європейський парламент проголосував за введення безвізового режиму для громадян Грузії в країнах Євросоюзу.
Як передає “Грузія онлайн”, за скасування візового режиму для громадян Грузії проголосували 553 депутати Європарламенту з 647. Проти були 66 осіб, а утрималися – 28.
Доповідач Європарламенту з питання скасування Євросоюзом візового режиму для громадян Грузії Марія Габріель розраховує, що безвіз буде діяти вже до кінця березня – громадяни Грузії зможуть перебувати в країнах Шенгенської зони без віз 90 днів з 180.
Згідно зі встановленими процедурами, після голосування в Європарламенті регуляцію повинна буде формально затвердити Рада Євросоюзу на рівні міністрів.
Законодавчі зміни будуть опубліковані в Офіційному журналі Євросоюзу після того, як їх підпишуть президент Європарламенту, а також відповідний представник країни-голови Ради Євросоюзу (Мальта).
Регуляція вступить в силу через 21 день після публікації.
Нагадаємо, введення механізму призупинення безвізового режиму для третіх країн на випадок неконтрольованого притоку з їхніх території мігрантів і біженців до однієї або кілької держав-членів ЄС, яке Рада ЄС виставила як попередню умову для скасування віз громадянам Грузії і України, Європарламент і поcтпреди країн- членів ЄС схвалили також в грудні.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас