У НАБУ пояснили причини обшуків в "Укрнафті" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НАБУ пояснили причини обшуків в "Укрнафті"

Фондовий ринок
554
Детективи Національного антикорупційного бюро 1 лютого провели 16 обшуків у різних містах України в рамках досудового розслідування за фактом заволодіння нафтою ПАТ “Укрнафта” на загальну суму понад 7,7 млрд гривень.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
Слідчі дії проводилися під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
“Дії зловмисників кваліфікуються за ч. 3 ст. 212 (“Ухилення від сплати податків, зборів”), ч. 5 ст. 191 (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”), ч. 4 ст. 368 (“Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу”, – повідомляє НАБУ.
Досудовим розслідуванням встановлено, що з березня по жовтень 2015 року посадові особи низки підприємств, діючи за попередньою змовою спільно з посадовими особами ПАТ “Укрнафта”, заволоділи майном зазначеного ПАТ в особливо великому розмірі.
“За версією слідства, злочинний намір полягав у такому: після аукціонів, які відбувалися без забезпечення справедливої конкуренції, ПАТ “Укрнафта” реалізувало низці підприємств-переможців” нафту й інші речовини згідно з укладеними з ними договорами за заниженою вартістю”, – йдеться в повідомленні.
“Надалі “Укрнафтою” були укладені додаткові угоди, якими відстрочено оплату за раніше поставлену нафту на кілька років. В результаті таких дій досі розрахунок з “Укрнафтою” за поставлену продукцію так і не проведено, чим завдано збитків державі в особливо великих розмірах – 7,744 млрд гривень”, – повідомляє прес-служба.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас