Мінфін: Укргазбанк готовий до приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін: Укргазбанк готовий до приватизації

Фондовий ринок
1739
Міністерство фінансів України технічно готове до приватизації державного Укргазбанку, який найбільш підготовлений для входу приватних інвесторів, проте поки що не знайшов покупців, повідомив сьогодні журналістам заступник міністра фінансів Юрій Буца.
Він нагадав, що стратегія управління державними банками передбачає зниження частки держави в держсекторі.
«Укргазбанк – це найбільш готовий банк для входу приватних інвесторів. Єдине питання в тому, що на кожен товар повинен бути покупець», – сказав Буца.
Він зазначив, що поки подібних угод на банківському ринку практично немає.
«Технічно ми готові. Але питання – в наявності ринку для такого продажу», – додав заступник міністра.
Буца не став розкривати інформацію про те, чи проводять Європейський банк реконструкції і розвитку або Міжнародна фінансова корпорація попередню передпродажну оцінку держбанків, аргументуючи це зобов’язаннями з нерозкриття подібної інформації.
При цьому він зазначив, що Мінфін налаштований на приватизацію в середньостроковій перспективі, а юридично можливий як повний, так і частковий продаж держпакетів акцій.
«Будь-який вхід якісного іноземного інвестора завжди додає вартості активу навіть за наявності частки держави», – пояснив чиновник.
За його словами, приватизацію більших держбанків – «Ощадбанку» та «Укрексімбанку» – гальмує необхідність зміни системи корпоративного управління в цих фінустановах, для чого Верховна Рада повинна прийняти відповідний закон.
«Зі зміною уряду за регламентними нормами закон повернувся до Мінфіну. Ми зібрали робочу групу за участю представників міжнародних фінансових організацій і допрацювали цей закон з урахуванням змін в законодавстві. Найближчим часом ми подамо його до парламенту», – сказав Буца.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас