У Мінекономіки назвали пріоритетну країну Африки для української агроторгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінекономіки назвали пріоритетну країну Африки для української агроторгівлі

Аграрний ринок
678
Марокко є пріоритетною країною Африки для України в сфері розвитку двосторонньої аграрної торгівлі, заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, -повідомила прес-служба відомства.
За даними Мінекономрозвитку, товарообіг України і Марокко 2016 року склав $221 млн. При цьому експорт української продукції склав понад $215 млн, в основному за рахунок зернових. «Це не межа, обом країнам потрібно працювати над диверсифікацією товарної структури товарообігу», – зазначила заступник міністра аграрного відомства.
Під час зустрічі з делегацією Королівства Марокко на чолі з Хассаном Чоумайсом, президентом Палати народних промислів, сторони обговорили питання диверсифікації українського експорту, включаючи розширення географії національної аграрної торгівлі. В ході зустрічі було звернуто увагу на те, що Марокко, з огляду на географічне положення і угоди про вільну торгівлю, наприклад з ЄС і африканськими країнами, може бути дуже цікавим торговим партнером України на африканському континенті.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас