У Нідерландах зареєстрували закон про ратифікацію асоціації Україна-ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нідерландах зареєстрували закон про ратифікацію асоціації Україна-ЄС

Казна та Політика
675
У парламент Нідерландів внесли законопроект, що передбачає ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
Згідно з документом, ухвалення даного законопроекту передбачає набуття чинності законом від 8 липня 2015 року, який був прийнятий як затвердження ратифікації Угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Тепер за законопроект повинні проголосувати Верхня і Нижня палати голландського парламенту.
Як повідомлялося раніше, на уряд Нідерландів подали в суд через Угоду про асоціацію з Україною. Лідер руху “Форум за демократію” Тьєррі Боде вважає, що уряд не збирається рахуватися з думкою народу, висловленою на референдумі. За його словами, відповідно до закону про консультативний референдум, влада повинна була або офіційно прийняти його результати, або офіційно проігнорувати.
Разом з тим Нідерланди змусили ЄС прийняти правки до документу щодо асоціації України. Згідно з новими поправками, договір про асоціацію не є кроком України на шляху до членства в Європейському союзі. Також він відмовляє Києву у військовій співпраці та вільному доступі на роботу громадянам України.
У свою чергу уряд Нідерландів заявив, що рішення про ратифікацію Угоди про асоціацію може бути прийнято не раніше весни 2017 року. На думку професора Маастрихтського університету Аалта Віллема Херінга, затягування процесу ратифікації угоди пов’язане з майбутніми виборами в Нідерландах, оскільки правлячі кола не хочуть брати на себе відповідальність за спірні чи суперечливі проекти.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас