Виробник скутерів Vespa представив робо-валізу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробник скутерів Vespa представив робо-валізу

Технології&Авто
559
Компанія Piaggio, яка виробляє моторолери Vespa, організувала новий технологічний проект Piaggio Fast Forward. Компанія вже представила свій перший продукт – персонального робота-носія. Фактично це валіза, яка в автономному режимі буде слідувати за господарем.
Валіза Gita може перевозити до 20 кг вантажу. Там, де місцевість покрита картою, процес буде відбуватися повністю автономно. В іншому випадку господар валізи може виступити як оператор, даючи орієнтир робоносію.
Раніше виробник не відрізнявся якимись технологічними рішеннями. Piaggio тільки в листопаді 2016 представила концепт повністю електричного Vespa, який надійде в продаж у другій половині 2017.
Валіза поки призначена тільки для тестування в бізнес-процесах компаній, але Piaggio обіцяє представити цивільну версію для масової публіки. Поки немає даних про ціну, ємність акумулятора і ефективність. Не ясно, чи буде валіза розрахована на подорожі по всьому місту або тільки для походів в сусідній супермаркет.
Щось схоже виробляє компанія Starship Technologies. Її роботи хоч і розраховані на автономну доставку посилок, але нагадують валізи Gita. Невеликі андроїди автономно перевозять посилки. Зараз система працює на пошті Швейцарії.
Швидкість валізи обмежена 35 км/год. Теоретично вона зможе пересуватися за господарем, навіть якщо той їде на велосипеді або скутері. У неї відсутній радіус повороту – валіза спритно орієнтується на тротуарах, об’їжджаючи стовпи і пішоходів.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас