НБУ необхідно переходити до більш м'яких монетарних методів підтримки економіки, - Данилишин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ необхідно переходити до більш м'яких монетарних методів підтримки економіки, - Данилишин

Казна та Політика
750
Національному банку України (НБУ) необхідно поступово відходити від жорсткої грошово-кредитної політики і застосовувати більш м’які монетарні способи забезпечення розвитку національної економіки, вважає глава ради НБУ Богдан Данилишин.
“Правильна грошово-кредитна політика є третьою складовою економічного зростання. Вважаю, що потрібно поступово відходити від жорсткої грошово-кредитної політики в бік більш м’яких монетарних способів забезпечення розвитку національної економіки”, – написав у Фейсбуці Б.Данилишин.
При цьому він підкреслив, що надмірне таргетування інфляції стримує економічне пожвавлення.
“Ми повинні найуважнішим чином відстоювати свої інтереси перед нашими зовнішніми кредиторами, які змушують нас займатися надмірним таргетуванням інфляції, тобто, по суті, внаслідок цього, разом зі стримуванням зростання цін, ми вбиваємо також і паростки нашого економічного пожвавлення”, – написав він.
При цьому Б.Данилишин додав, що основною метою є економічне зростання.
“У всьому світі розуміють, що грошово-кредитна політика – це тільки засіб, а не мета економічного розвитку. Економічне зростання – ось що є метою. В Україні ж багато хто думає навпаки. Не може бути визнано задовільним стан, коли немає інфляції, але й немає економічного зростання”, – написав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас