Аграрні асоціації просять прем'єра розблокувати додаткові електронні ПДВ-рахунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрні асоціації просять прем'єра розблокувати додаткові електронні ПДВ-рахунки

Аграрний ринок
195
Державна фіскальна служба (ДФС) і Держказначейство повинні розблокувати додаткові електронні ПДВ-рахунки сільгоспвиробників.
Таке прохання міститься в оприлюдненому на сайті “Українського клубу аграрного бізнесу” (УКАБ) листі-зверненні аграрних асоціацій до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.
“Через незаконне блокування додаткових електронних ПДВ-рахунків сільськогосподарських підприємств в січні 2017 року та їх розблокування тільки на один день – 13 грудня 2017 року – велика кількість аграріїв не встигли здійснити зарахування відповідних коштів на додаткові електронні ПДВ-рахунки”, – зазначено в листі-зверненні.
В УКАБ зазначають, що агровиробники для поповнення ліміту по формулі на реєстрацію податкових накладних були змушені внести кошти до 15 січня 2017 року безпосередньо на свій звичайний рахунок платника податків в системі електронного адміністрування ПДВ. Це призвело до нерозподілення відповідної суми між бюджетом і платником і як наслідок – до неперерахування платнику відповідної суми на його спеціальний рахунок в банку.
Аграрні асоціації просять прем’єр-міністра доручити ДФС і Держказначейству негайно розблокувати додаткові електронні рахунки ПДВ, надавши можливість агровиробникам поповнювати їхні рахунки виключно на суми, задекларовані в податковій звітності, в якій відображені результати діяльності в рамках спеціального режиму оподаткування за останній звітний (податковий) період 2016 року, і забезпечити їх розподіл відповідно до законодавства, як в частині сплати ПДВ до бюджету, так і в частині, яка повинна бути повернена на спеціальні рахунки сільськогосподарських підприємств.
Відповідний лист-звернення підписали керівники асоціації “Український клуб аграрного бізнесу”, Всеукраїнської аграрної ради, Національної асоціації цукровиробників “Укрцукор”, Аграрного союзу, Української аграрної конфедерації, Спілки птахівників, Асоціації свинарів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас