ЄС застосував принцип регіоналізації до поставок української курятини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС застосував принцип регіоналізації до поставок української курятини

Аграрний ринок
591
Україна і Європейська Комісія домовилися відновити експорт продукції птахівництва українського виробництва в країни Європейського Союзу відповідно до принципу регіоналізації.
“Питання регіоналізації (поставок курятини) було одним з найбільш чутливих в комунікації з Європейською Комісією. В результаті обговорень і прийнятих рішень між Україною та ЄС вже застосовується принцип регіоналізації при торгівлі птицею і продуктами птахівництва. На сьогодні експорт української птиці в країни Євросоюзу відновлено”, – йдеться в повідомленні Міністерства аграрної політики і продовольства.
Відповідні домовленості досягнуто під час зустрічі міністра аграрної політики і продовольства України Тараса Кутового з єврокомісаром Вітянісом Андрюкайтісом під час “Зеленого тижня” в Берліні.
“Ми налаштовані не тільки на спрощення режиму взаємної торгівлі, а й на повноцінну адаптацію законодавства України до положень Угоди асоціації Україна-ЄС у сфері санітарних та фітосанітарних заходів (SPS) з метою взаємного визнання еквівалентності”, – повідомив голова Держспоживслужби Володимир Лапа, який цитується в повідомленні.
Як повідомлялося, Держспоживслужба на початку грудня 2016 року одержала офіційне повідомлення про заборону експорту в ЄС м’яса птиці і продуктів з неї з усією території країни в ЄС у зв’язку з реєстрацією високопатогенного пташиного грипу (H5) в Херсонській області.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас