В Україні по-новому грабують карткові рахунки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні по-новому грабують карткові рахунки

Фінтех і Картки
10411
В Україні з’явилися нові види банкоматних злочинів, один з яких – так званий Transaction Reversal Fraud (TRF), відомий в світі як “вилов готівки”, що в дослівному перекладі означає “обманна реверсна транзакція”.
Як повідомили в кіберполіції України, в більшості випадків, щоб заволодіти готівкою з банкомату за допомогою заздалегідь підготовленого обладнання, злочинці пошкоджують його, чим завдають матеріальних збитків фінансовим установам.
При цьому принцип здійснення даного виду злочину полягає в тому, що злочинець не тільки пошкоджує банкомат, але і шляхом несанкціонованого втручання в його роботу, перериваючи зв’язок з банківським сервером, дає команду на видачу готівки, отримує гроші, а банк отримує повідомлення про збій в роботі банкомату, і гроші з підконтрольного кіберзлочинцю рахунку не списуються.
Далі коли банкомат починає працювати в звичайному режимі, то він відправляє команду, що перед тим, як вийти з ладу, відбулася видача грошей відповідному клієнту і з його рахунку необхідно списати кошти, що дорівнюють сумі видачі готівки.
“На перший погляд нічого страшного: гроші готівкою видані і з рахунку списані, щоправда, не відразу, а через годину або дві, але за цю “годину або дві” зловмисник може обійти з десяток банкоматів, знявши з них гроші і вивівши їх з ладу. у більшості випадків зловмисники використовують для здійснення шахрайських операцій картки клієнтів банку, які купують на відповідних форумах, в соціальних мережах та інших місцях збуту”, – пояснили в кіберполіції України.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас