Вирішення боргової суперечки між Україною і РФ відклали на кілька місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вирішення боргової суперечки між Україною і РФ відклали на кілька місяців

Фондовий ринок
727
Суддя Високого суду Лондона в справі щодо боргу України перед РФ на 3 мільярди доларів пішов для прийняття рішення “до Великодня”, повідомив журналістам заступник голови Мінфіну Росії Сергій Сторчак.
“Суддя пішов для винесення рішення. До Великодня. Не сказав, католицької чи православної, не знаю”, – сказав Сторчак.
Високий суд Лондона 19 січня завершив триденні слухання щодо боргу України перед Росією на 3 мільярди доларів, суддя Вільям Блер пішов для винесення рішення, повідомивши, що воно буде прийнято “у визначений термін”. Як пояснив тоді юрист компанії Debenture Trust Corporation, яка представляє інтереси РФ в суді, згідно з існуючою процедурою, конкретного терміну для винесення рішення суду немає, це може тривати кілька місяців.
Суверенні єврооблігації України на 3 мільярди доларів були розміщені на користь РФ в кінці 2013 року. До кінця 2015 року Київ справно обслуговував борг, проте потім допустив дефолт за цими облігаціями. Пізніше українська сторона запропонувала РФ реструктурувати борг на загальних з комерційними кредиторами умовах, проте Росія наполягала на суверенному характері боргу і пропонувала досудове вирішення питання. Зустрічної пропозиції від України не було, тому результат справи визначає суд.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас