Перші безпілотні автобуси з'явилися у Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перші безпілотні автобуси з'явилися у Франції

Технології&Авто
1717
У Парижі запустили два безпілотні автобусі з електричними двигунами. Рухаються вони по окремій лінії, по якій не ходить інший транспорт. Автобус нагадує невеликий ящик на колесах і вміщує до 12 осіб.
Він оснащений лазерним далекоміром і численними камерами, встановленими по всьому периметру, щоб запобігти зіткненню з людьми і машинами.
У автобусів немає не лише водія, а й чітко вираженої передньої або задньої частини. Прибувши до місця призначення, він може, не розвертаючись, відразу рушити назад, як вагон фунікулера.
У перспективі міська влада сподівається замінити подібними автобусами приміські поїзди, які з’єднують невеликі міста під Парижем з мегаполісом. Підсумки експерименту будуть підбиті через три місяці.
В останні роки відразу кілька великих автовиробників займаються створенням машин, здатних їздити без допомоги водія. На вулицях деяких міст вже можна зустріти автомобілі на автопілоті.
Серед концернів, які сподіваються створити повноцінний безпілотний автомобіль вже до 2020 року, згадуються німецькі BMW і Volkswagen, американські General Motors і Tesla, а також корейська компанія KIA.
Також розробкою безпілотних машин займаються великі IT-компанії, наприклад, Apple і Google, а також деякі сервіси таксі, в т.ч. Uber.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас