Мінфін ініціює збільшення ліміту щодо операцій, які підпадають під фінмоніторинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін ініціює збільшення ліміту щодо операцій, які підпадають під фінмоніторинг

Казна та Політика
2170
Міністерство фінансів ініціює збільшення ліміту щодо операцій, які підпадають під фінмоніторинг, з 150 тис. гривень до 250 тис. гривень.
Про це йдеться в повідомленні Мінфіну.
Мінфін спільно з Державною службою фінансового моніторингу розробив законопроект для запобігання та протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму.
Він передбачає поступовий перехід від обов’язкового до внутрішнього фінмоніторингу, який базується на кількісно-якісному підході при виявленні підозрілих фінансових операцій.
У повідомленні наголошується, що даний законопроект значно зменшить кількість ознак фіноперацій, про які фінустанови зобов’язані повідомляти в службу Держфінмоніторингу.
Так, під фінмоніторинг підпадуть фінансові операції на понад 250 тис. гривень (зараз 150 тис. гривень) та пов’язані з готівкою, переказом коштів за кордон, клієнтами з Ірану або КНДР і публічними діячами.
Разом з тим документ розширює коло суб’єктів первинного фінмоніторингу, які будуть повідомляти про підозрілі фіноперації.
Також передбачається створення Єдиного державного реєстру національних громадських діячів і їхніх близьких осіб.
Разом з тим законопроект удосконалює процедуру визначення бенефіціарів власників компаній і законодавчі аспекти, які впливають на якість розслідування злочинів з відмивання доходів.
За порушення законодавства суб’єктами первинного фінмоніторингу передбачені штрафні санкції в розмірі не більше 10% доходу і анулювання ліцензії.
Нагадаємо, на початку січня заступник директора департаменту стратегії та реформування Національного банку Руслан Кравець повідомив про те, що НБУ розглядає збільшення ліміту щодо операцій, які підпадають під фінмоніторинг, з 150 тис. гривень до 250 тис.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас