Єврокомісар Хан зробив прогноз щодо "безвізу" для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар Хан зробив прогноз щодо "безвізу" для України

Казна та Політика
2639
Європейському союзу потрібно провести додаткову роботу, після чого питання про безвізовий режим для України і Грузії буде вирішене, а станеться це в найближчі місяці.
Про це заявив єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнес Хан, відповідаючи на запитання голови української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимира Ар’єва.
Він відповів Ар’єву, що Євросоюз робить багато для того, щоб Україна отримала безвізовий режим, і додав, що вже в найближчі місяці дане рішення буде прийнято, проте до цього буде проведена додаткова робота.
Також він вкотре нагадав, що всі критерії для безвізу чітко виконані Україною і Грузією.
Відповідаючи на запитання про ратифікацію Нідерландами Угоди про асоціацію з Україною, Хан нагадав, що вирішення цього питання залежить від парламенту країни.
“Подивимося, яким воно буде. Але я сподіваюся, що це питання буде закрите”, – сказав він.
Як повідомлялося, євродепутат, доповідач з питання лібералізації візового режиму для України Марія Габріель закликала Мальту, що головує в Європейському Союзі, надати українцям безвізовий режим.
У свою чергу президент України Петро Порошенко нагадує, що офіційний Київ виконав усі критерії Євросоюзу і українці повинні отримати право безвізових поїздок до країн ЄС. За його словами, українці заплатили високу ціну за скасування віз з Європою.
Нагадаємо, в грудні 2016 року Євросоюз погодив оновлений механізм припинення безвізових режимів для третіх країн, від якого залежав прогрес у впровадженні “безвізу” для України і Грузії.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас