Стало відомо, коли українці зможуть змінювати оператора зі збереженням номера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли українці зможуть змінювати оператора зі збереженням номера

Технології&Авто
3059
В Україні почали впроваджувати технологію MNP. Запрацювати вона повинна вже в цьому році.
Для того щоб змінити оператора, абоненту доведеться подати заявку новому оператору. При цьому потрібно буде попередити і колишнього. Тільки після розгляду заявки оператор буде змінений. Щоб не виникло плутанини з тим, на якого оператора дзвонить абонент, до з’єднання він почує голосове повідомлення, якщо оператор виявиться іншим.
Швидше за все, послуга буде платною, але поки подробиці невідомі. У “Київстар” відзначають, регулятор спочатку повинен розробити умови розрахунків між самими операторами.
“Поки що прогнозів щодо зміни тарифів немає. Спочатку телекомрегулятор повинен розробити нормативні документи про взаємні розрахунки між операторами, які врахують надання послуги MNP. Але, як вважає компанія, тарифи повинні бути доступні для клієнтів, які хочуть скористатися послугою”, – розповіли в “Київстар” .
“Україна є чи не єдиною європейською країною, де досі недоступна послуга. Ми нарешті приступили до впровадження послуги перенесення номерів при зміні оператора. Відповідно до затвердженого календарного плану, впровадження послуги MNP буде завершено не пізніше 6-го квітня 2017 року» , – заявив гендиректор “ЕС АЙ ЦЕНТР” Сергій Єрьомін.
В Україні про можливості зміни оператора зі збереженням номера говорять з 2015-го. Тендер на впровадження технології в 2016 році виграла “Діалінк”, незважаючи на те, що її послуги б обійшлися країні в 72 млн грн – хоча були і пропозиції в два рази вигідніші. Після розглядів Антимонопольного комітету України переможцем тендеру стала компанія “Ес Ай Центр”, яка запропонувала 32 млн грн. Відтоді почалися судові тяжби, фіналом яких стало відхилення 11 січня 2017 року апеляційної скарги “Діалінк”.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас