Киян закликали не поспішати оплачувати рахунки "Київенерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киян закликали не поспішати оплачувати рахунки "Київенерго"

Особисті фінанси
11025
Колишній глава Міністерства житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко закликав жителів столиці не платити за комунальні послуги, в тому випадку, якщо нарахована сума в квитанції викликає сумніви.
Як написав Кучеренко на своїй сторінці в фейсбук, платіжки, які прийшли жителям столиці, потрібно перевірити на достовірність.
“Я сьогодні в прямому ефірі реально запропонував киянам не поспішати платити. Саме небо нам дало, нарешті, шанс спробувати відновити статус-кво у відносинах з “Київенерго”. Принаймні, в тому випадку, якщо ви не впевнені в правочинності нарахування”, – написав екс-міністр.
Кучеренко вважає, що підприємство “Київенерго”, виставивши рахунки за 39 днів, тим самим порушило низку законів і 630-ту постанову Кабінету Міністрів України.
“Є абсолютно законні і моральні підстави вимагати тотальної перевірки – хто кому і за що платить?! Є шанс змусити їх знімати показання тільки разом з вами. Є шанс змусити їх зробити повний аудит тарифу. Зрештою, є абсолютно законна можливість отримати розстрочку, виграти на курсі, розтягнути і реструктуризувати платежі тощо”, – вважає Кучеренко.
Він також нагадав, що пені і штрафи раніше скасувала Верховна Рада і в даний час вони є незаконними, а стягнення майна можливе тільки за боргу в 60 тисяч гривень. За його словами, прем’єр-іміністр Гройсман обдурив громадян, пообіцявши ввести розстрочку, але не дотримав свого слова.
“Та й Кличко пора опустити на землю і включити у вирішення наших проблем”, – підкреслив Кучеренко.
Також він навів приклад двох платіжок за грудень 2015 і 2016 років, з різницею в спожитих Ггкал в 2,5 разу.
Киян закликали не поспішати оплачувати рахунки "Київенерго"
“Господарі поки не знають, що робити. Заяви поки не пишуть, бояться. А як же ви за свої права збираєтеся боротися, кияни?!”, – прокоментував він ситуацію.
Також він дав практичну пораду, як вийти з ситуації, що склалася.
“Напишіть для початку письмову заяву з проханням дати вам повну розшифровку періоду, показань системи обліку, підтверджених актом. Можете додати заяву з проханням не надавати вам послугу без можливості регулювання її споживання. Нехай чітко покажуть повний метраж приміщень, на який ділиться постачання тепла, наприклад”, – розповів чиновник.
Кучеренко закликав не боятися і боротися за свої права.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас