У США випробували літаючий мотоцикл — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США випробували літаючий мотоцикл

Технології&Авто
3493
Дослідницька лабораторія армії США (US ARL) провела випробування електричного ховербайка, який успішно виконав тестовий політ в автономному режимі. Розробкою літаючого мотоцикла за замовленням Міністерства оборони США займається британська інжинірингова компанія Malloy Aeronautics.
Перший прототип під назвою P1 був зроблений ще в 2013 році. Він був обладнаний двома пропелерами і бензиновим двигуном об’ємом 1170 кубічних сантиметрів. Ховербайк був три метри завдовжки, шириною 1,3 метра і заввишки півметра. Маса мотоцикла становила 105 кілограмів.
P1 міг підніматися у повітря на висоту до трьох метрів, а бензобака об’ємом 30 літрів вистачало приблизно на 148 кілометрів польоту. Другий прототип ховербайка під назвою P2 відрізнявся наявністю чотирьох пропелерів.
Літаючі мотоцикли військові планували використовувати для доставки зброї і боєприпасів, а також проведення розвідувальних операцій. У нинішніх випробуваннях брав участь прототип з чотирма пропелерами, розташованими подібно квадрокоптеру.
Ховербайк має склопластиковий корпус, інші характеристики зберігаються в таємниці. Виходячи з технічного завдання для розробників, літаючий мотоцикл повинен мати вантажопідйомність до 360 кілограмів, запас ходу не менше 200 кілометрів і здатність розвивати швидкість до 97 км/год.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас