Експерти розповіли, де краще жити у майбутньому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли, де краще жити у майбутньому

Світ
3632
Американські геофізики перерахували регіони і країни планети, де через глобальне потепління будуть найбільш сприятливі умови для життя людини. Відповідне дослідження опубліковане в журналі Climatic Change.
М’який клімат, як вважають фахівці, протягом наступних 20 років встановиться у північних та гірських районах США, а також країнах, розташованих на Британських островах, в Північній Європі, Північно-Східній Азії і південних частинах Латинської Америки та Океанії. У цих регіонах кількість днів з сприятливою погодою в середньому збільшиться на 10-15 діб.
Під хорошими умовами для життя вчені мають на увазі температуру повітря між 18 і 30 градусами Цельсія, температуру точки роси нижче 20 градусів Цельсія і середньодобові опади менше міліметра.
Якщо в середніх і північних широтах планети клімат покращиться, то в сучасних субтропічних і тропічних регіонах стане вологіше і гарячіше. Найбільш постраждають Африка і Південно-Східна Азія, а також північна і центральна частини Латинської Америки, де до 2100 року буде на 15-50 днів з м’якою погодою менше.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас