Українців визнали найкращими в сфері кібербезпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців визнали найкращими в сфері кібербезпеки

Світ
1438
Команда “білих” хакерів з КПІ ім. Ігоря Сікорського під назвою dcua визнана кращою в 2016 році серед понад 12 тисяч команд з усього світу в сфері кібербезпеки за версією CTF (Capture the flag).
Протягом 2016 року в світі відбулося 65 змагань в цій сфері, на яких українська команда dcua отримала 24 призових місця. За сумарним рейтингом всіх змагань вона вийшла на 1 місце в світі в минулому році.
Позаду залишилися команди з усіх іменитих університетів нашої планети: Карнегі-Меллон (Plaid Parliament of Pwning), UC Berkley, Technische Universität München, Ruhr-Universität Bochum, MIT, NYU, ІТМО СПб, МФТІ, МДУ ім. Ломоносова і багатьох відомих ІТ компаній.
Команду dcua створено в 2012 році на базі Фізико-технічного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського. Відтоді вона постійна учасниця змагань Capture the flag. Її беззмінним лідером і тренером є науковий співробітник і випускник фізтеху КПІ Микола Ільїн.
“Білими”, або “етичними” хакерами зазвичай називають фахівців, здатних визначити, наскільки захищеною є система від зовнішніх атак кіберзлочинців, і вибудувати її ефективний захист.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас