"Атмосфера еміграції": що змушує українців покидати країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Атмосфера еміграції": що змушує українців покидати країну

Особисті фінанси
8486
Люди прагнуть виїхати з України, оскільки не бачать для себе перспектив.
Про це написав журналіст Артур Оруджалієв на своїй сторінці в Facebook, який і сам нещодавно отримав американський паспорт.
“В Україні повітря просякнуте атмосферою еміграції. Виїхати хочуть мільйони”, – заявив він. Однією з причин еміграції журналіст назвав фінансове питання.
“Їдуть по гроші. Їдуть, що ще гірше, не по них, а не бачачи перспектив. Тільки в моєму оточенні останнім часом виїхали десятки людей. І практично всі вони добре заробляли. У цьому році точно поїдуть ще кілька. Класних. Та що там – офігенних”, – написав він.
“Люди, яким розповідали, “та кому ви там потрібні”, отримують візу для обдарованих людей в одній країні. В іншій їм дають податкові пільги. У третій влаштовують дітей в садок без черг і хабарів”, – розповів Оруджалієв. “В Естонії працює цілий напрямок по хантингу фахівців з України. Їм є що запропонувати. Вони проводять у Києві заходи, купують рекламу, замовляють PR-публікації в профільних ЗМІ. У той самий час в Україні – вводять податок на бездіяльність ФОПів і планують прибрати спрощену систему оподаткування. Ту єдину, яка дозволяє в цій країні за 5 хвилин здати звітність і спати спокійно” ,- зазначив журналіст.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас