У "Київенерго" придумали виправдання космічним платіжкам за опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Київенерго" придумали виправдання космічним платіжкам за опалення

Особисті фінанси
2687
Енергогенеруюча компанія “Київенерго”, що поставляє теплову і електричну енергію споживачам столиці України, пояснює високі рахунки за опалення для будинків з будинковим приладом обліку теплової енергії недосконалим законодавством, яке не дозволяє справедливо враховувати енергію, спожиту мешканцями.
Про це на прес-конференції повідомив комерційний директор “Київенерго” Євген Бушма.
За його словами, мешканці багатоквартирних будинків, які встановили квартирні прилади обліку тепла, повинні своєчасно передавати показання своїх лічильників до компанії з теплопостачання для коректного розподілу спожитого тепла кожною квартирою, однак це не завжди відбувається. Крім того, додав Бушма, законодавство ніяк не зобов’язує споживачів передавати свої показання, через що потерпають сусіди, у яких немає квартирного лічильника, бо спожите тепло квартирами з лічильниками, які не передали показання, розподіляється на квартири без лічильників.
Присутня на прес-конференції Ольга Ієвлева, директор з правового забезпечення “Київенерго”, пояснила цю проблему недосконалим законодавством.
“Ми просимо людей передавати показання, оскільки, на жаль, існує недосконале нормативне регулювання. Коли ми перейшли на прямі договори, ми виявили, що для споживачів є норми, які дійсно дискредитуючі”, – сказала Ієвлева. Вона зазначила, що компанія неодноразово наполягала під час зустрічей із законодавчою і виконавчою владою на необхідності внесення змін у законодавство.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас