Червоний Хрест пообіцяв Україні $60 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Червоний Хрест пообіцяв Україні $60 мільйонів

Казна та Політика
164
Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) має намір в 2017 році мобілізувати на гуманітарну діяльність в Україні більше $60 млн.
«Петер Маурер (президент МКЧХ – ред.) поінформував, що у 2017 році на цілі гуманітарної діяльності в Україні Міжнародний комітет планує мобілізувати понад 60 млн доларів, а сама гуманітарна операція МККК в нашій країні стане однією з наймасштабніших операцій Комітету в світі», – повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка за підсумками його зустрічі з П.Маурером в Давосі.
Співрозмовники також обговорили широкий спектр питань, пов’язаних з наданням гуманітарної допомоги, в тому числі на непідконтрольних територіях України. Вони наголосили на важливості безперешкодного доступу МКЧХ до окупованих територій для проведення гуманітарної місії.
П.Порошенко попросив П.Маурера сприяти у звільненні українців, які незаконно утримуються на окупованих територіях на Донбасі, в Криму, а також на території Росії. Ще він закликав МКЧХ більш активно захищати права українців в окупованому Криму.
У свою чергу керівник Комітету підкреслив, що відданий роботі з допомоги українцям.
Співрозмовники домовилися про візит президента МКЧХ до України найближчим часом.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас