Чим корисний блокчейн: технологія допоможе банкам заощадити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чим корисний блокчейн: технологія допоможе банкам заощадити

Фінтех і Картки
1847
Технологія блокчейн допоможе восьми з десяти найбільших інвестиційних банків світу скоротити витрати на інфраструктуру в середньому на 30%. Завдяки технології банки зможуть заощадити мільярди доларів кожен рік, повідомляють експерти компаній Accenture і McLagan за підсумками проведеного дослідження.
Банки по всьому світу інвестують в блокчейн, роблячи ставку на потенційну можливість технології кардинально змінити модель ведення бізнесу і заощадити суттєві кошти.
Минулого тижня компанія McKinsey зробила прогноз про те, що блокчейн допоможе глобальній індустрії фінансових послуг заощадити близько 110 млрд доларів протягом наступних трьох років.
Нещодавнє дослідження фахівців з Accenture і McLagan показало, що завдяки технології блокчейн вісім із десяти найбільших інвестиційних банків зможуть щорічно економити від 8 до 12 млрд доларів.
Технологія допоможе банкам відійти від фрагментованої структури баз даних з транзакціями, клієнтською та іншою інформацією і перейти на об’єднані бази даних, що скоротить час і кошти, які йдуть на узгодження цієї інформації.
В Accenture вважають, що технологія розподіленого реєстру скоротить фінансову звітність на 70% завдяки покращеній якості даних, прозорості та внутрішньому контролю. Витрати на дотримання вимог також скоротяться вдвічі завдяки прозорості та аудиту транзакцій.
Також, банки зможуть скоротити операційні витрати на 50% в рамках підтримки торгівлі, мідл-офісу, кліренсу та інших бізнес-операцій.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас