Міста з найдорожчим житлом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міста з найдорожчим житлом

Нерухомість
2003
Доступність житла для широких мас мінімальна в чотирьох азіатських містах: жителям з середніми доходами в Гонконзі, Мумбаї, Пекіні та Шанхаї необхідно збирати більше 30 років на квартиру площею 90 кв. метрів, йдеться в дослідженні аналітичної компанії Oxford Economics.
На п’ятому місці в рейтингу найдорожчого житла виявився Лондон. У десятку також увійшли Токіо, Сінгапур, Париж, Нью-Йорк і Сеул.
“Ми очікуємо, що в подальшому темпи підвищення цін на житло по всій Азії будуть більш стриманими, а подекуди ціни можуть знизитися”, – написали в огляді економісти Oxford Economics Тяньцзе Хе і Луїс Куйс.
Крім зростання пропозиції і спроб окремих країн охолодити перегріті ринки, тисне на ціни і зміна процентних ставок, яка впливає на вартість і доступність іпотечних кредитів.
При цьому населення Токіо і Сеула може скоротитися в найближчі 8 років, що може послабити попит на житло.
Oxford Economics звертає увагу на надзвичайно низький рівень орендного доходу в таких містах, як Мумбай, Шанхай, Пекін, а також Делі (11-е місце): у всіх випадках в 2016 році валовий дохід від оренди був нижче прибутковості 10-річних держоблігацій. На думку експертів, це свідчить про завищені ціни на купівлю житла в цих містах на відміну від Токіо, Нью-Йорка, Сеула і Сіднея (12-е місце).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас