British American Tobacco стане найбільшою тютюновою компанією світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

British American Tobacco стане найбільшою тютюновою компанією світу

Фондовий ринок
731
British American Tobacco Plc (BAT) домовилася про викуп всіх акцій Reynolds American Inc., що не належать їй в даний час, за ціною $59,64 за кожну.
Таким чином, BAT купує 57,8%-у частку Reynolds за $49,4 млрд, повідомляється в прес-релізі британської тютюнової компанії.
Акціонери Reynolds отримають за кожну акцію, що їм належить, по $29,44 коштами і по 0,526 звичайної акції BAT, які торгуються на Нью-йоркській фондовій біржі (NYSE) у вигляді американських депозитарних розписок (ADR).
Пропонована BAT ціна на 26% перевищує котирування паперів Reynolds на закриття торгів 20 жовтня 2016 року, останній день перед оголошенням британською компанією про зацікавленість в купівлі американського виробника сигарет.
Як повідомлялося, BAT, якій належить 42,2% акцій Reynolds American Inc., в жовтні 2016 року зробила пропозицію про купівлі решти 57,8% американської компанії з премією близько 20% до ціни закриття 20 жовтня – по $56,5 за акцію. Таким чином, сума угоди становила $47 млрд, у тому числі $20 млрд грошима і $27 млрд акціями BAT.
Потім в листопаді, за даними джерел, BAT трохи підвищила ціну після того, як американська тютюнова компанія відмовилася від угоди на суму $47 млрд.
British American Tobacco – один зі світових лідерів у виробництві тютюнових виробів. Акції компанії торгуються на Лондонській фондовій біржі (LSE), NYSE і фондовій біржі Йоганнесбурга (JSE).
У Росії компанія працює з 1994 року через “БАТ Росія”. Вона виробляє і продає сигарети під брендами Dunhill, Kent, Vogue, Rothmans, Lucky Strike, Pall Mall, Viceroy, “Ява золота”, Alliance, “Ява”.
Група Reynolds American створена в 2004 році, її акції в обігу на Нью-йоркській фондовій біржі. Є другою за величиною тютюновою корпорацією в США, яка контролює більше чверті ринку сигарет в країні. До складу групи входять компанії R.J. Reynolds Tobacco Co., American Snuff Co., Santa Fe Natural Tobacco Co., Niconovum USA Inc., Niconovum AB і R.J. Reynolds Vapor Co.
Основні бренди Reynolds – сигарети Camel і Pall Mall, бездимні тютюнові продукти Grizzly і Kodiak, електронні сигарети Vuse.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас