В Україні перевізники піднімають тариф: в яких містах і на скільки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні перевізники піднімають тариф: в яких містах і на скільки

Особисті фінанси
5433
Проїзд дорожчає. По всій країні перевізники піднімають тариф – через ціни на бензин і підвищення мінімальної зарплати.
Тернопіль.Тепер квиток в маршрутних таксі Тернополя коштує чотири гривні і три – в тролейбусах. Але відчутніше змінилися ціни на проїзд по області.
Львів. Протягом тижня подорожчає проїзд у приміських та міжміських автобусах у Львівській області. У транспорті вже розвісили оголошення.
Подорожчання проїзду для львів’ян не стало сюрпризом. Громадські слухання провели в кінці року. Натомість перевізники пообіцяли покращити якість послуг.
А подорожчання проїзду виправдовують підвищенням мінімальної зарплати, новими податками і зростаючою вартістю обслуговування машин.
Черкаси. А в Черкасах перевізники піднімуть ціни у кінці січня. При цьому проїзд там все одно залишиться найдешевшим в регіоні. Маршрутки подорожчають на гривню, а тролейбуси – на п’ятдесят копійок – з півтори до двох гривень.
“Яка на сьогоднішній день рентабельність у автоперевізників? Вона не задовольняє автоперевізників, тому що знаємо – транспорт старіє, потрібні запасні інструменти, які ростуть в цінах, потрібно підвищувати мінімальну зарплату”, – пояснила Людмила Гуріненко, заступник директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради.
У мерії нагадують – тарифи не переглядали з 2011 року. І попереджають, цей стрибок – не останній. Далі ціни будуть піднімати через вартість пального та долара.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас