В Україні можуть створити холдинг реалізації деревини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть створити холдинг реалізації деревини

Світ
580
Народний депутат Остап Єднак запропонував виключити з підпорядкування Державного агентства лісових ресурсів українські лісгоспи і об’єднати їх в холдинг, який буде реалізовувати деревину і працювати за міжнародними стандартами фінансової звітності.
Про це він повідомив на прес-конференції в Києві.
“Я вважаю, що лісгоспи необхідно прибрати з підпорядкування Держлісагентства, об’єднати їх в окрему структуру, яка буде централізовано керувати лісовим господарством … Це має бути об’єднання у вигляді холдингу, яке буде працювати як “Укрпошта”, “Нафтогаз”, “Укрзалізниця”, – сказав він.
Єднак зазначив, що даний холдинг повинен працювати під керівництвом прозоро відібраної наглядової ради і надавати звіти за міжнародними фінансовими стандартами.
“У цьому році я очікую, що ми цю систему (управління лісовим господарством – ред.) впорядкуємо і вона буде працювати”, – додав депутат.
Як повідомлялося, Державне агентство лісових ресурсів має намір спільно з німецьким Комітетом східноєвропейських економічних відносин і австрійським Агентством з охорони навколишнього середовища провести національний облік всіх українських лісів, який не проводився з 1996 року.
Площа відновлення лісу підприємствами Держлісагентства у 2016 році склала 52,6 тис. га, що на 3,1% більше, ніж у 2015 році.
Зокрема, в минулому році Держлісагентство висадило 34,4 тис. га лісових культур, в тому числі 2,6 тис. га нових лісів. Завдяки природному відновленню було відтворено майже 18,2 тис. га лісів.
Водночас площа рубок лісу на території лісгоспів в 2015 році склала 50,1 тис. га. Відповідно, територія відновлення лісу в 2016 році перевищила площу рубок в 2015 році на 5%.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас