Найважливіші цифри і цитати понеділка, 16 січня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати понеділка, 16 січня

892
Найважливіші цифри і цитати понеділка, 16 січня:
  • Роботи зможуть замінити лише 5% фахівців
  • НБУ вважає за можливе залучити інвесторів в Приватбанк через 3-4 роки
У Євросоюзі дали чергові прогнози щодо “безвіза” для українців
“Зараз домовленість щодо механізму призупинення безвізового режиму досягнуто. Повинно бути формальне схвалення цієї домовленості в лютому або березні. І відразу після цього відбудеться тріалог в Брюсселі між різними інститутами, щоб формально узгодити візову лібералізацію для України”, – заявив Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі.
Розенко обіцяє підвищення пенсій в два етапи
“Наступне підвищення пенсійних виплат відбудеться 1 травня і 1 грудня 2017 року. В середньому пенсійні виплати будуть зростати на 11%”, – повідомив Розенко.
Байден закликав українців боротися з корупцією: це питання національної безпеки
“Я хочу закликати народ України… продовжуйте боротьбу з корупцією, наполягайте на прозорості, розслідуйте і переслідуйте в судовому порядку чиновників, які розбазарюють державні гроші для свого збагачення”, – закликав він на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенком в понеділок у Києві.
НБУ назвав одну з причин “долара по 30”, але не сказав, як буде виправляти – нардеп
“Долар під 30. Нацбанк визнає однією з причин падіння курсу гривні зниження виручки експортерів. Теж мені Америку відкрили, бандерлоги! Ви скажіть, як виправляти будете?!? Знову душити економіку інфляційним таргетуванням? Знову виступати проти створення українського експортно-кредитного агентства? Знову встановлювати штучні обмеження для інвесторів і експортерів? Знову набирати закордонні “стабілізаційні” кредити? Це вірний шлях до зубожіння населення та згодом до дефолту країни”, – написав у своєму Фейсбуці голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк.
Розенко розповів, як підвищення “мінімалки” вплине на Пенсійний фонд
“В результаті підвищення мінімальної зарплати ми очікуємо зменшення дефіциту бюджету Пенсійного фонду на 10 мільярдів гривень. Тобто в цьому році дотація Пенсійного фонду з державного бюджету складе близько 142 мільярдів гривень, що на 10 мільярдів гривень менше, ніж в 2016 році. І весь, переконаний, додатковий ресурс, який ми не закладали в бюджет поки, який ми отримаємо від легалізації зарплат, від легалізації зайнятості, у нас буде можливість використати в окремій пенсійній програмі”, – заявив міністр.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас