Суд Англії завтра розгляне позов РФ щодо «боргу Януковича» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд Англії завтра розгляне позов РФ щодо «боргу Януковича»

Фондовий ринок
716
Високий суд Англії приступить до розгляду позову РФ до України щодо єврооблігаційного боргу на $3 млрд.
Україна так і не отримала згоди на реструктуризацію боргу за євробондами на $3 млрд з терміном погашення 20 грудня 2015 року, викупленими Росією на кошти Фонду національного добробуту в кінці 2013 року. РФ відмовилася обговорювати реструктуризацію на загальних умовах, наполягаючи на суверенному, а не комерційному характері боргу.
МВФ визнав суверенний характер боргу, але зберіг можливість продовження фінансування України, незважаючи на дефолт по цьому боргу.
У грудні 2015 року український уряд запровадив мораторій на виплату боргу за вказаними єврооблігаціями. Врешті 17 лютого 2016 року трасті – The Law Debenture Trust Corporation PLC, що діє за вказівкою Російської Федерації – подала до Високого суду Англії позов про стягнення заборгованості з України. Інтереси позивача в суді представляє міжнародна юридична компанія Norton Rose Fulbright.
Мінфін України в цьому провадженні залучив Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan – провідну міжнародну юридичну фірму, що спеціалізується на представництві в судах. У своїх запереченнях українська сторона вказала, що договір про позику, укладений в грудні 2013 року, є недійсним і не підлягає примусовому виконанню через низку причин. Серед них: порушення внутрішнього законодавства і встановлених українськими нормативними актами процедур при випуску єврооблігацій на $3 млрд, які в подальшому були викуплені Росією на кошти Фонду національного добробуту (ФНБ), а також тиск з боку РФ протягом всього 2013 року з метою не допустити укладення Україною Угоди про асоціацію з ЄС.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас