Британський фунт впав до 3-місячного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський фунт впав до 3-місячного мінімуму

Валюта
730
Через страх інвесторів фунт стерлінгів опустився до рівня тримісячного мінімуму на азіатських торгах понеділка.
Після того, як в ЗМІ повідомили про готовність британського уряду до «жорсткого» Brexit, інвестори стали боятися наслідків виходу Сполученого Королівства з Євросоюзу.
Фунт змусив інвесторів переключити на себе увагу з долара, який на попередніх сесіях опинився під тиском, оскільки інвестори розмірковували над тим, чого чекати від економічної політики обраного президента США Дональда Трампа, який заступає на посаду у п’ятницю.
Британська валюта опускалася до $1,1983 на слабких ранкових торгах – до мінімуму з початку жовтня. До 9.24 по Києву фунт знизився на 1,2% до попереднього закриття до $1,2027.
За словами дилерів, почасти реакція ринку пов’язана з повідомленням в газеті The Sunday Times про те, що прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей на цьому тижні сигналізує про планований «жорсткий Brexit», сказавши, що вона готова піти з єдиного європейського ринку в обмін на повернення контролю над кордонами країни.
Інвестори побоюються, що подібний рішучий розрив зв’язків з єдиним ринком зашкодить британському експорту і відлякає іноземних інвесторів.
Євро зріс на 1% до 0,8828 фунта. Фунт також втратив 1,8% до безпечної ієни до 137,11.
Долар зменшив 0,4% до ієни до 114,03, знову наблизившись до мінімуму минулого тижня – 113,75.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас