Вісім найбагатших людей світу мають більше грошей, ніж половина населення Землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вісім найбагатших людей світу мають більше грошей, ніж половина населення Землі

Особисті фінанси
5497
Розрив між багатими і бідними людьми в світі досяг рекордного рівня.
Про це констатує міжнародне об’єднання організацій у боротьбі з бідністю Oxfam.
Згідно з доповіддю об’єднання, вісім найбагатших мільярдерів світу володіють багатством, яке перевищує статки 3,6 мільярда найменш забезпечених людей.
Так, у власності восьми найбагатших людей планети у 2016 році – близько 400 млрд євро, а 3,6 мільярда найбідніших людей світу мають у своєму розпорядженні близько 384 мільярдів євро.
1% найбагатших людей світу має 50,8% світових доходів.
Минулого року в аналогічній доповіді організації було встановлено, що 62 мільярдери володіють капіталом, рівнозначним власності 3,6 мільярда найбідніших людей, інформує AP.
В Oxfam закликають світових лідерів перейти від порожніх розмов навколо проблеми і почати робити реальні кроки для подолання цієї загрозливої тенденції.
В організації прогнозують, що в разі подальшого зволікання з цим у світі зростатиме невдоволення нерівністю, що, в свою чергу, призведе до ще більш кардинальних політичних змін, на зразок виходу Великобританії зі складу Євросоюзу і обрання президентом Сполучених Штатів Дональда Трампа.
“Це непристойно, що таке багатство зосереджено в руках декількох людей, коли десята частина населення планети живе на менш ніж два долари на день”, – зазначила виконавчий директор Oxfam Вінні Бяніма, учасник всесвітнього економічного форуму в Давосі, який проходив 17-20 січня.
На її думку, така нерівність і життя в злиднях сотень мільйонів людей призводять до підриву демократії і до розколу в суспільствах.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас