В Євросоюзі дали чергові прогнози щодо "безвізу" для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Євросоюзі дали чергові прогнози щодо "безвізу" для українців

Казна та Політика
7013
Глава Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі очікує офіційного схвалення механізму тимчасового зупинення дії безвізового режиму Європейського Союзу з третіми країнами в лютому-березні, що необхідно для початку міжінституційних переговорів Європейської комісії, Європейської Ради та Європейського парламенту для скасування віз для українців.
“Зараз домовленість щодо механізму призупинення безвізового режиму досягнута. Повинно бути формальне схвалення цієї домовленості в лютому або березні. І одразу після цього відбудеться тріалог в Брюсселі між різними інститутами, щоб формально узгодити візову лібералізацію для України”, – заявив Мінгареллі.
“Я не можу назвати вам точну дату, але сподіваюся, що протягом наступних кількох місяців буде формальне рішення, яке дозволить українцям короткострокове перебування в Євросоюзі без віз. Український народ заслуговує на це, адже Україна виконала всі зобов’язання, всі умови, які висунув ЄС”, – додав посол. Він також пояснив, чому Грузія отримає «безвіз» раніше, ніж Україна.
“Процес для Грузії почався раніше. Таким чином, рішення щодо Грузії прийняли дещо раніше. У цьому немає якогось політичного підтексту, запевняю вас. По суті, немає жодних проблем – всі погоджуються, що Україна виконала все, що мала, і що українці повинні подорожувати на короткі терміни в ЄС без віз”, – сказав посол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас