Кабмін спростив вивезення металобрухту з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін спростив вивезення металобрухту з України

Казна та Політика
924
Кабінет міністрів України спростив процедуру реєстрації експорту металобрухту та скасував дію постанови про порядок реєстрації контрактів на експорт цього виду продукції.
Про це йдеться в постанові № 1035, опублікованій на веб-порталі уряду, передає «Слово і Дело».
«Постанова скасовує обов’язкову бюрократичну процедуру реєстрації контрактів, чим фактично відкриває вільний експорт металобрухту, покращує бізнес-клімат в країні і значно знижує корупційні ризики в цій сфері», – наголошується в пояснювальній записці до постанови.
За розрахунками уряду, спрощення процедури експорту металобрухту дозволить збільшити надходження валютної виручки в країну і встановити баланс інтересів заготівельників, експортерів і споживачів металобрухту.
«При цьому суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності надаватимуть меншу кількість дозвільних документів для митного оформлення експорту продукції», – наголошується в записці до постанови.
Як повідомлялося, з 5 жовтня вступає в силу закон, який вводить збільшення мита на експорт брухту чорних металів з 10 до 30 євро за тонну.
Закон був прийнятий Верховною Радою України в липні терміном на один рік, таким чином частково задовольнивши інтереси українських металургів.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас