В Україні запровадили нову будівельну норму для підвищення енергоефективності будівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запровадили нову будівельну норму для підвищення енергоефективності будівель

Нерухомість
1117
В Україні запровадили нову будівельну норму для підвищення енергоефективності будівель. Як зазначив Зубко, нова будівельна норма «Теплова ізоляція будівель» – це встановлення мінімальних вимог до енергоефективності будівель і впровадження єдиних з країнами ЄС стандартів для розрахунку показників енергоефективності.
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) розробило і впровадило будівельну норму (ДБН) В.2.6-31:2016 «Теплова ізоляція будівель», яка встановлює вимоги до енергоефективності та буде застосовуватися при проектуванні будинків і будівель.
Про це повідомив віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко на презентації будівельної норми.
«Нова будівельна норма «Теплова ізоляція будівель» – це встановлення мінімальних вимог до енергоефективності будівель і впровадження єдиних з країнами ЄС стандартів для розрахунку показників енергоефективності», – сказав Зубко.
За його словами, метою цієї норми є забезпечення раціонального використання енергетичних ресурсів на опалення та охолодження, забезпечення нормативних параметрів мікроклімату приміщень.
Також віце-прем’єр зазначив, що ДБН передбачає вимоги до показників енергоефективності та теплотехнічних показників теплоізоляції.
Як повідомлялося, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства має намір змінити 28 будівельних норм (ДБН) для відповідності сучасним стандартам до кінця 2017 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас