З'явилася інформація про подробиці посадки відпрацьованих ступенів нової ракети Falcon Heavy — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З'явилася інформація про подробиці посадки відпрацьованих ступенів нової ракети Falcon Heavy

Технології&Авто
1241
Команда SpaceX розповіла, яким чином і в якому місці відбудеться повернення відпрацьованих ступенів ракети Falcon Heavy.
Детальну інформацію про пробний запуск ракети компанія не розкривала, вартість якого приблизно оцінюють в 90 млн доларів США.
Однак, нещодавно з’явилася інформація, що компанія SpaceX передбачила дорожню карту для ракети і її відпрацьованих частин. До того ж, компанія проводить оцінку впливу на навколишнє середовище стартових майданчиків для отримання схвалення федеральної влади США на запуск ракетоносія. Крім уже наявних, команда готує ще 2 додаткові майданчики.
Як повідомляється, команда планує запустити ракету з наміром повернути відпрацьовані ступені на землю, що значно здешевить запуск космічного судна.
“Це допоможе компанії вирішувати завдання НАСА і USAF. Наші дії повинні відповідати очікуванням уряду США про те, що доставка вантажів в космос може бути знижена, що дозволить зробити більш доступним вивчення космосу”, – йдеться в документі SpaceX.
Якщо регулятор не схвалить створення ще двох посадочних майданчиків, то компанія все одно зможе запускати обидві ракети-носії з Флориди. Але ось повертати на Landing Zone 1 можна буде тільки один ступінь ракети, а інші впадуть в Атлантичний океан.
Вантажопідйомність нової ракети-носія Falcon Heavy становить 54,4 т. Планується, що вона буде доставляти вантаж такої маси на низьку опорну орбіту. З її ж допомогою можна відправити 21,2 т корисного вантажу на геоперехідну орбіту і близько 13 тонн вантажу на Марс. Зараз складання Falcon Heavy добігає кінця.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас