Поставки ПК в світі впали п'ятий рік поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поставки ПК в світі впали п'ятий рік поспіль

Світ
1027
Світові поставки персональних комп’ютерів (ПК) у четвертому кварталі склали 72,6 млн штук, що на 3,7% нижче показника за аналогічний період 2015 року, свідчать попередні дані дослідницької компанії Gartner.
За підсумками всього 2016 року продажі скоротилися на 6,2% – до 269,7 млн комп’ютерів, що відповідає рівню 2007 року. При цьому обсяг поставок демонструє зниження з 2012 року, вказано в прес-релізі.
Минулого року продовжилася консолідація ринку і три провідні світові вендори (китайська Lenovo, американські HP Inc. і Dell) збільшили свою частку на глобальному ринку до 54,7% порівняно з 51,5% у 2015 році.
«Стагнація на ринку ПК продовжилася в четвертому кварталі 2016 року, оскільки святкові продажі були в цілому слабкими через фундаментальні зміни у вподобаннях покупців комп’ютерів», – заявив головний аналітик Gartner Мікако Кітагава.
За його словами, технологічні нововведення, такі як зниження товщини і ваги ноутбуків і більш тривале життя акумуляторів, не можуть достатньою мірою підтримати підйом всього ринку, хоча цей сегмент зростає швидкими темпами за рахунок «ентузіастів ПК».
З іншого боку, посилюється залежність споживачів від смартфонів, що подовжує термін життя ПК, тобто новий комп’ютер купується рідше. І цей сегмент ринку набагато більш значний, ніж сегмент ентузіастів, зазначає М.Кітагава.
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас