У Київенерго пояснили, як зростуть січневі платіжки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Київенерго пояснили, як зростуть січневі платіжки

Особисті фінанси
4549
Як повідомили в ПАТ “Київенерго”, чим нижче температура навколишнього середовища, тим більше тепла необхідно подати для того, щоб температура в квартирах киян була комфортною.
“Відповідно, в зв’язку з різким похолоданням в цьому місяці, сума до оплати за січень за опалення буде вище, ніж за звичайний місяць. У Києві, завдяки масштабній програмі “Київенерго” зі встановлення теплолічильників, близько 90% будинків перебувають під обліком, тобто жителі оплачують фактично спожите тепло”, – повідомили в компанії.
Якщо в будинку прилад обліку тепла не встановлений або не прийнятий на комерційний облік, то нарахування здійснюється на підставі середньозваженого обсягу споживання по місту. Він визначається як співвідношення сумарних обсягів спожитого тепла в будинках з лічильниками до сумарної житлової площі таких будинків.
Підвищена витрата тепла на початку січня може бути знівельована тільки в одному випадку – якщо в кінці місяця температура повітря підніметься вище нуля. Тоді кияни можуть не побачити підвищених рахунків за опалення.
“Кожен місяць обсяги спожитого тепла різні. Чим нижче температура повітря, тим швидше охолоджуються стіни будинку, тому в морози потрібно більше тепла, щоб підтримувати комфортну температуру в квартирах. Найчастіше січень холодніший за грудень, що спричиняє збільшення кількості поставленого тепла”, – повідомили в “Київенерго”.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас