ДФС заблокувала відшкодування ПДВ аграріям. Данилюк доручив розібратися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС заблокувала відшкодування ПДВ аграріям. Данилюк доручив розібратися

Казна та Політика
624
Державна фіскальна служба заблокувала додаткові ПДВ-рахунки сільгоспвиробників.
Про це йдеться в прес-релізі “Українського клубу аграрного бізнесу”.
У зв’язку з цим аграрні асоціації звернулися до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з вимогою втрутитися в ситуацію з незаконним закриттям рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ.
Відповідний лист-звернення підписали керівники асоціацій: “Український клуб аграрного бізнесу”, “Всеукраїнської Аграрної Ради”, Національної асоціації цукровиробників України “Укрцукор”, ГС “Аграрний союз України”, ВГО “Українська аграрна конфедерація”, “Союз птахівників України”.
“Блокування рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ призвело до неможливості сплати сільгоспвиробниками податку на додану вартість відповідно до вимог податкового законодавства”, – йдеться в листі-зверненні.
При цьому міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що вже дав доручення голові ДФС і Держказначейства з вимогою відновити відшкодування ПДВ аграріям.
“Днями ДФС були заблоковані всі відшкодування ПДВ аграріям. Не розуміли норм закону про перехідний період спецрежиму з ПДВ для сільгоспвиробників”, – заявив Данилюк.
Міністр зазначив, що через це сотні підприємств не могли отримати свої гроші.
“Змушений був вчора видати окреме доручення голові ДФС і Держказначейства з вимогою виконати закон і забезпечити відшкодування”, – підсумував Данилюк.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас