Екс-голову російського банку "Траст" звільнили з-під варти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голову російського банку "Траст" звільнили з-під варти

Кримінал
506
Колишній керівник банку “Траст” Ілля Юров був звільнений з-під варти в залі Бориспільського районного суду Київської області.
Про це повідомив офіційний представник Генеральної прокуратури РФ Олександр Куренний.
“Згідно з повідомленням, НЦБ Інтерполу МВС Росії з НЦБ Інтерполу України надійшла інформація про те, що рішенням Бориспільського районного суду Київської області Юров І.С. був звільнений з-під варти в залі суду”, – сказав він.
У листопаді минулого року Генпрокуратура РФ направила Києву запит про видачу Іллі Юрова для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення трьох злочинів за ч. 4 ст. 160 КК РФ (розтрата, вчинена організованою групою або в особливо великому розмірі).
Як повідомив пан Куренний, інформація про розгляд Генпрокуратурою України запиту про видачу Іллі Юрова до цього моменту в російське наглядове відомство не надходила, при цьому, відповідно до конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах 1993 року, строки розгляду запиту про видачу не встановлені.
Як повідомлялося, в кінці листопада Бориспільський міськрайонний суд Київської області відмовився заарештувати екс-голову російського банку “Траст”.
 
Нагадаємо, Ілля Юров прилетів з Лондона до Києва 20 листопада – нібито в особистих справах. Українським прикордонникам він пред’явив паспорт громадянина Республіки Кіпр. Він майже рік числиться в базі даних Інтерполу з метою арешту і подальшої екстрадиції в РФ – для притягнення до кримінальної відповідальності за шахрайство з фінансовими ресурсами.
Банк “Траст” створювався на базі банківських активів ЮКОСа, викуплених у 2004 році. Проблеми почалися після паніки вкладників 16 грудня 2014 року, коли вони забрали майже 10 млрд рублів. У грудні 2014 року ЦБ Росії оголосив про санацію “Трасту”, в результаті це обійшлося державі приблизно в 127 млрд руб.
За матеріалами:
РІА Новини Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас