АМПУ заперечує, що зберігала багато грошей в банку, який визнаний неплатоспроможним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМПУ заперечує, що зберігала багато грошей в банку, який визнаний неплатоспроможним

Кредит&Депозит
1338
ДП “Адміністрація морських портів України” (АМПУ) заперечує факт зберігання великого обсягу грошових коштів в Платинум Банку, який днями був визнаний неплатоспроможним. “Основні обсяги наших грошових коштів і коштів філій зберігаються тільки в державних банках. В Платинум Банку можуть бути окремі зарплатні проекти, якісь кошти окремих осіб, але це невеликі суми”, – повідомили в прес-службі підприємства.
Раніше ведучій і креативний продюсер програми “Гроші” Олександр Дубинський написав, що серед коштів структурних підрозділів АМПУ 415 млн гривень знаходяться в Платинум Банку.
Нагадаємо, правління НБУ 10 січня віднесло даний банк до категорії неплатоспроможних у зв’язку з тим, що на 1 січня 2017 року банк не досяг позитивного значення капіталу. НБУ вказав, що за результатами обстеження фінустанови в першій половині 2016 року в червні 2016 року був затверджений необхідний обсяг докапіталізації і поданий план реструктуризації, проте ці завдання не були виконані.
За даними центробанку, станом на 10 січня 2017 власниками істотної участі в Платинум Банку були Борис Кауфман і громадянин Ізраїлю Григорій Гуртовий. Як передає Думська, Кауфману в Одесі також належить приватизований аеропорт, готелі “Брістоль” і “Пасаж”, а також ряд інших активів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас