Реєстр боржників розпочав роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реєстр боржників розпочав роботу

Казна та Політика
3417
Єдиний реєстр боржників розпочав роботу.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства юстиції.
Зазначено, що 5 січня вступили в силу положення закону “Про виконавче провадження”, який передбачає запуск Єдиного реєстру боржників.
В цей реєстр вносяться дані про громадян і компанії, які відповідно до рішень судів визнані боржниками і щодо яких відкрито відповідне виконавче провадження.
Відповідно до вимог законодавства, відомості про боржників, внесених до реєстру, повинні бути відкритими і розміщуються на офіційному сайті Міністерства юстиції.
Даний реєстр є складовою автоматизованої системи виконавчого провадження та створено з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов’язання боржників.
Згідно з чинним законодавством, виконавець одночасно з винесенням постанови про відкриття виконавчого провадження зобов’язаний внести до зазначеного реєстру відомості щодо боржників.
Також в Єдиному реєстрі боржників повинна міститися інформація про боржників, щодо яких виконавчі провадження зареєстровані в системі після запуску даного реєстру.
Водночас, слід зазначити, що не підлягають внесенню до реєстру відомості про боржників, які є державними органами, органами місцевого самоврядування; які не мають заборгованості за виконавчим документом про стягнення періодичних платежів більше 3 місяців
Крім того, не вносяться відомості щодо спорів немайнового характеру.
Відомості про боржника виключаються з реєстру одночасно з винесенням постанови про закінчення виконавчого провадження, повернення виконавчого документа стягувачу, повернення виконавчого документа до суду або в день встановлення виконавцем факту відсутності заборгованості за виконавчими документами про стягнення періодичних платежів.
5 жовтня 2016 року Закон про створення інституту приватних виконавців судових рішень вступив в силу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас