Податкова міліція з 1 січня 2017 р. перебуває поза законом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова міліція з 1 січня 2017 р. перебуває поза законом

Казна та Політика
1718
Податкова міліція з 1 січня 2017 року перебуває поза законом, оскільки норма про її ліквідацію прийнятого закону про внесення змін до Податкового кодексу для поліпшення інвестиційного клімату (№1797-VIII) вступила в силу з початку року через технічну помилку в законопроекті, заявила народний депутат Тетяна Острикова (фракція “Самопоміч”).
“Де-юре, правовий статус податкової міліції зараз – “поза законом”. Де-факто, вона не ліквідована, співробітники не звільнені, провадження не передані, продовжує свою діяльність”, – написала вона на сторінці в Фейсбуці.
Депутат пояснила, що в законопроекті змінили номер пункту про податкову міліцію, а в перехідних положеннях, що стосуються вступу в силу відповідних норм, – змінити забули. Таким чином, пункт про виключення з Податкового кодексу розділу про податкову міліцію вступив в силу, хоча ліквідувати податкову міліцію планувалося з дня набрання чинності нового закону про створення фінансової поліції. Ймовірність прийняття останнього цим складом Верховної Ради, на думку Т.Острикової, близька до нуля.
Як підкреслила нардеп, зараз немає правових підстав для діяльності податкової міліції, у неї немає законних прав та визначених законом повноважень. Разом з тим сам орган не ліквідовано в установленому порядку, відповідно до закону, не визначений його правонаступник, нікому не передані кримінальні провадження, справи і документи, за податковою міліцією залишилася підслідність злочинів в КПК, зокрема, про ухилення від сплати податків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас