НКЦПФР затвердила зміни до ліцензійних умов ведення депозитарної і клірингової діяльності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКЦПФР затвердила зміни до ліцензійних умов ведення депозитарної і клірингової діяльності

Фондовий ринок
118
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку затвердила зміни до ліцензійних умов ведення депозитарної і клірингової діяльності.
Про це йдеться в рішенні регулятора №1243 від 22 грудня.
Зокрема, крім мінімального 3-річного стража роботи на фондовому ринку, керівник депозитарної установи (крім банку) повинен мати досвід роботи на керівних посадах не менше 1 року.
Також встановлено, що уповноважений орган такої установи повинен призначити нового керівника протягом 3-місячного терміну перебування на посаді виконуючого обов’язки керівника (замість 2-місячного).
Згідно з нововведеннями, фінансова звітність депозитарної установи повинна відповідати вимогам міжнародних стандартів фінансової звітності.
Разом з тим річна фінзвітність повинна затверджуватися аудитором.
Також передбачено, що аудиторський висновок можуть давати тільки аудиторські фірми, включені до реєстру НКЦПФР.
Нововведеннями скасована вимога до керівника і фахівцям підрозділу, уповноважених зберігати активи інститутів спільного інвестування, мати кваліфікацію фахівця з діяльності з управління активами, що підтверджена сертифікатами НКЦПФР, – досить кваліфікації фахівця з депозитарної діяльності.
Нагадаємо, НКЦПФР має намір затвердити внесення змін до порядку та умов видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас