Скільки вдалося виручити ФГВФО в 2016 році від продажу майна банків-банкрутів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки вдалося виручити ФГВФО в 2016 році від продажу майна банків-банкрутів

Кредит&Депозит
1392
Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) в 2016 році попередньо виручив від продажу майна неплатоспроможних банків близько 3 млрд грн, повідомила директор департаменту консолідованої продажу та управління активами ФГВФО Юлія Берещенко.
“Ми отримали близько 3 млрд грн. Водночас ми підбиваємо підсумки року, оскільки процес продажу та розрахунки займають пару тижнів. Тому остаточну статистику отримаємо в середині січня”, – сказала вона в ефірі радіо “Вести” 5 січня.
При цьому Ю.Берещенко зазначила, що продаж активів неплатоспроможних банків – це лише частина надходжень, які Фонд отримує в результаті управління активами банків-банкрутів. Іншу частину надходжень складають погашення клієнтами таких банків заборгованості за кредитами. Таким чином, сумарні надходження за підсумками року, за її даними, становлять близько 7 млрд грн.
За словами Ю.Берещенко, у 2017 році Фонд розраховує збільшити надходження в рази, однак планову цифру поки що не оприлюднює.
“Складаючи план на цей рік, ми дивилися на надходження від продажу чотирьох категорій активів… По четвертій категорії активів – так звані “спецактиви” вартістю понад 50 млн грн – надходження минулого року практично відсутні, оскільки більша частина цих великих кредитів були видані пов’язаним особам”, – пояснила представник ФГВФО.
За її даними, у загальному кредитному портфелі, що перебуває в управлінні ФГВФО, обсяг великих кредитів становить близько 90 млрд грн, з яких близько половини – кредити пов’язаним особам, які видавалися під “дуті”, або неіснуючі застави, такі як “сміттєві” цінні папери.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас