Енергоексперт розповів про стратегію Росії щодо газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Енергоексперт розповів про стратегію Росії щодо газу

Енергетика
1320
Росія буде реалізовувати стратегію, спрямовану на формування надлишкової газотранспортної потужності.
Таку думку висловив енергоексперт, професор Національної академії держуправління при президенті України, заступник директора Науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев.
“Будівництво газопроводів в обхід України – наріжний камінь цієї стратегії. Але перспективи реалізації цих проектів туманні.” Турецький потік “не будується, і навряд чи колись він буде побудований. Є кілька причин. По-перше, Туреччина так і не отримала обіцяної Москвою знижки на газ. По-друге, є швейцарський партнер, який не почне будівництво без результатів екологічної експертизи. А вона ще навіть не замовлена. По-третє, не зовсім зрозуміло, де цей трубопровід буде виходити на турецький берег. Можуть виникнути проблеми з власністю. По-четверте, до цих пір немає техніко-економічного обґрунтування. Значить, ще ніхто не розглядав можливість кредитування “, – зазначив Рябцев.
За його словами, всі гучні заяви, які звучали як про “Турецькому потоці”, так і про “Північний потік-2”, в сухому залишку зводяться до одного: сторони хочуть домовлятися.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас