У 2016 році держоргани передали в розпорядження ФДМ всього 10% активів, що підлягають приватизації - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2016 році держоргани передали в розпорядження ФДМ всього 10% активів, що підлягають приватизації - ЗМІ

Казна та Політика
151
За минулий рік державні структури зуміли передати в розпорядження Фонду держмайна всього 10% активів, які планувалося приватизувати, пише в своїй статті для ZN.UA Юлія Самаєва.
За її словами, на сьогоднішній день механізм передачі об’єктів фонду може займати до восьми місяців. В окремих випадках, передача може затягуватися на роки.
“Міністерство аграрної політики та продовольства, наприклад, вже рік у процесі передачі аграрних підприємств фонду, і досі нічого не передали. Мінекономрозвитку з 80 об’єктів передало аж сім. А Мінінфраструктури — чотири з 32. Загалом держоргани за рік віддали в розпорядження ФДМ лише 10% від усього, що планувалося продати”, – зазначає автор.
Самаєва вказує, що така ситуація дуже вигідна тим, хто “годується” з державних об’єктів і тому чинить опір їх продажу, залучаючи до затягування процесу приватизації “своїх” людей у відомствах.
“В результаті фонд продає тільки те, що нікому не потрібне, багато об’єктів виставляються на торги по десять разів, за мінімальну вартість і просто тому, що утримувати їх ще дорожче”, – йдеться в статті.
На думку автора, тільки спрощення процедури передачі активів у ФДМ дозволило б останньому продати хоч що-небудь істотне для бізнесу. “Якщо б до нього додалися реалістична оцінка, а до об’єктів “великої” приватизації почали відносити не те, чим пишається країна, а те, що становить реальний інтерес для ринку, продаючи “дрібні” об’єкти за спрощеною процедурою, процес давно зрушився б з мертвої точки”, – підсумовує Самаєва.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас