В Україні можуть ввести субсидії на купівлю електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть ввести субсидії на купівлю електрокарів

Технології&Авто
6968
В рамках круглого столу, присвяченого перспективам розвитку електротранспорту в Україні, глава Мінінфраструктури розповів про стимулювання купівлі електромобілів, повідомляє Автоцентр.
До 2020 року в загальному обсязі продажів відомство має намір підвищити частку електричних машин до 15%.
Для цього передбачається прибрати ПДВ та акцизний збір на електромобілі, а також збір у Пенсійний фонд при першій реєстрації екологічно чистих автомобілів”, – йдеться в повідомленні.
Все це, за розрахунками міністерства, зменшить вартість електричних авто в Україні на 21,6%. Крім цього, купівлю авто з нульовими викидами планують стимулювати доплатою. Якщо так станеться, українці зможуть компенсувати частину витрат на придбання автомобіля, що працює на електриці. Правда, про які суми йде мова, не повідомляється. Терміни теж невідомі.
На 2017 рік міністр Володимир Омелян спрогнозував прихід трьох іменитих автовиробників. Загальний список потенційних інвесторів включає такі автомобільні бренди: Toyota, Volkswagen, PSA Peuageot-Citroen, GM, Hyundai, Honda, Suzuki, Nissan і Fiat. А ще у Мінінфраструктури заявили, що в Україні цілком можна налагодити випуск електромобілів.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас